Політика

За фактами сепаратизму розслідують 240 кримінальних проваджень – ГПУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

За фактами кримінальних правопорушень, пов’язаних з проявами сепаратизму та посяганням на територіальну цілісність держави, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано понад 240 кримінальних проваджень, викрито 150 осіб, винних у вчиненні зазначених злочинів, яким оголошено про підозру. Про це повідомив перший заступник Генпрокурора України Микола Голомша під час міжнародної конференції щодо повернення вкрадених активів корумпованої еліти України, передає УНН.

“У низці кримінальних проваджень, відкритих за фактами закликів до порушення територіальної цілісності України, повалення конституційного ладу, скоєння терористичних актів, захоплення і блокування державних установ, вивчається ймовірність фінансування зазначених злочинів за рахунок легалізованих коштів, здобутих злочинним шляхом”, — йдеться у повідомленні.

“В Луганській області розслідується кримінальне провадження по відношенню до цілої групи осіб. Викрито 12 сотень провокаторів, які через нелегальні канали фінансування отримували кошти і зброю, та були покликані вчиняти теракти і диверсії на території держави в координації з нашими сусідами для того, щоб ми не змогли сьогодні провести вибори та мали той безлад, який маємо сьогодні”, — зазначив перший заступник Генерального прокурора.

Але у зв’язку з тим, наголосив Микола Голомша, що провокатори та різного роду диверсанти прикриваються живим ланцюгом з цивільних осіб та залучають до своїх рядів за гроші наших громадян, які помиляються у своїх політичних тлумаченнях, то вживаються заходи для того, аби не постраждало цивільне населення.

Він акцентував, що всі кроки нашої держави мають на меті мирне врегулювання питання, і на сьогоднішній день будуть вживатися жорсткі заходи впливу по відношенню до сепаратистів і диверсантів, які діють на території нашої держави.

Окрім того, за його словами, перевіряється можлива участь у цих діях банківських установ, у тому числі заснованих іноземними державами.

“Сьогодні вночі був здійснений напад на військову частину в Артемівську, і він був відбитий нашими Збройними Силами. Ми бачимо по почерку, що працюють навчені люди, які добре знають військову справу. Думаю, що Антитерористичний центр дасть відповіді на всі питання”, — зазначив Перший заступник Генерального прокурора України.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Артемівську озброєні сепаратисти намагалися захопити військову частину. Під час штурму було поранено українського військового.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.