Політика

В університеті нафти і газу нагородили польських професорів (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Сьогодні, 19 березня, в університеті нафти і газу відбулося урочисте засідання вченої ради з нагоди нагородження почесних професорів з Польщі, які співпрацюють з цим навчальним закладом.

«Сьогодні ми вручили дипломи почесних професорів — ректору Краківської гірничо-металургійної академії, професору цієї академії, а також керівнику Західно-наукового центру НАНУ, за великі заслуги перед нашим університетом та державою, — розповідає ректор ІФ НТУНГ Євстахій Крижаніський. — Наприклад, зараз 59 наших студентів навчаються у Краківській гірничо-металургійній академії, де вони отримають український диплом магістра та диплом магістра Європейського союзу. Також ми провели величезний комплекс наукових досліджень, спільні програми і, що дуже важливо, проводимо спільні наукові дослідження в такому актуальному та прогресивному напрямку, як видобуток сланцевого газу. Польща вже працює над цим. Ми також проводили в цьому залі спільні семінари з американськими та польськими спеціалістами. Крім того, така співпраця відкриває нашим дослідженням та нашим студентам ворота в Європу».

Отож, польські професори були задоволені прийомом та подарунками: почесними грамотами, мантіями та іменними годинниками. Крім науковців був присутній і генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд. За його словами, дуже важливо, що між українськими та польськими професорами та науковцями відбувається така співпраця і вона надалі розвивається і буде приносити свої результати.


Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.