Політика

Студенти ІФНТУНГ їдуть здобувати польські дипломи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Уже на початку березня 60 студентів-магістрів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу поїдуть у Польщу здобувати дипломи європейського зразка. Протягом трьох місяців вони навчатимуться у Кракові, у гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташица. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив ректор ІФ НТУНГ Євстахій Крижанівський.

Ректор розповів, як розпочалася співпраця університету з поляками: «Свого часу ми виконували кілька наукових проектів по дослідженню прикордонних територій – починалося з вивчення геологічних процесів з метою відкриття нових родовищ нафти і газу. І це наштовхнуло нас на ширшу співпрацю. Була напрацьована відповідна програма з Краківською гірничо-металургійною академією імені Станіслава Сташица. Чому ми вибрали саме цей заклад – по-перше, він близький нам за профілем, по-друге – він є першим у рейтингу польських технічних ВНЗ».

Перші магістри з ІФ НТУНГ їздили на навчання до Кракова минулого року, щогоріч їх кількість значно збільшилася – на навчання поїдуть 20 геологів, 15 екологів, 10 зі спеціальності видобування нафти і газу, та 15 – за напрямком підготовки «менеджмент».

Ректор відзначає, що така співпраця з польським університетом несе вигоди як обом ВНЗ, так і магістрам, які задіяні у програмі. Магістри мають можливість отримати кілька дипломів. «Після спільного оцінювання екзаменаційної комісії видається незалежний диплом – диплом України, диплом Польщі, і третій диплом – Європейського Союзу, – запевнив Крижанівський. – Молода людина, яка отримала такий диплом може бути впевненою у своєму майбутньому».


Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.