Політика

Під час сутичок на Грушевського постраждали 1400 активістів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

За останню добу до медичної служби Майдану та мобільних медичних бригад звернулося 1400 постраждалих від кульових поранень обличчя, осколочних поранень обличчя, ніг та рук, що становить 80% всіх звернень. Про це повідомив координатор медичної служби Майдану Олег Мусій на брифінгу у прес-центрі Штабу національного спротиву, інформує прес-служба “Батьківщини”.

За його словами, в районі майдану Незалежності, Хрещатика та вулиці Грушевського безпосередньо біля барикад працює шість медичних пунктів і десять мобільних бригад, які працюють.

Мусій також повідомив про негативну тенденцію співпраці медичної служби Штабу національного спротиву з державними закладами охорони здоров’я: практично всі постраждалі відмовляються їхати до державних закладів охорони здоров’я через непоодинокі факти втручання правоохоронних органів у діяльність медичної служби, які відбуваються на етапі передачі хворого від швидкої допомоги до лікарень.

“В Україні ми спостерігаємо жахливу картину, коли невідомі особи – як правило, переодягнені правоохоронці – виймають людей з приймальних відділень лікарень. І яскравий приклад цього – це приклад з Ігорем Луценком“,
– заявив Мусій та додав, що втручання правоохоронців у роботу медиків є грубим порушенням прав людини.

Координатор медичної служби Майдану вважає, що на всі ці факти грубого порушення права на отримання медичної допомоги повинні різко відреагувати Міністерство охорони здоров’я та міжнародна медична спільнота.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.