Політика

На горі Піп Іван почали замуровувати обсерваторію (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Приїхав з горів, був сьогодні на ПІЧ (ред.: Піп Іван Чорногірський), почали закладати вікна, мужки казали що п’ятий день працюють», — пише користувач під ніком Burs на туристичному форумі http://travel.org.ua/forums

«Вчора був на ПІЧ, якраз ГАЗ-66 з Шибеного вивіз балки та дошки на перекриття. На даний момент замуровано цеглою вікна верхнього поверху та частково встановлено балки перекриття. Також в приміщенні дизельгенераторної облаштовано кімнату для робітників», — пише vasjaletsyn.

Користувачі форуму також закликали підійти «з розумом» до консервації і нагадали, що взимку в обсерваторії ночують туристи.

Довідка Репортера:

Бі́лий Слон — астрономо-метеорологічна обсерваторія на горі Піп-Іван; найвище розташована споруда в Україні, в якій постійно жили й працювали люди (2028 м над рівнем моря). Діяла в 1938–1941 рр.

Обсерваторію збираються накрити дахом, обробити стіни, закрити двері, вікна та інші отвори у стінах будівлі. Таким чином сподіваються висушити приміщення, яке за 70 років простою набрало багато вологи. «Сушка» має тривати один-два роки. Зараз автори проекту вирішують, як транспортувати до обсерваторії необхідні матеріали — по землі чи гелікоптерами.

«Білого слона» на горі Піп Іван збираються відновлювати ще з 1996 року. Проте досі незрозуміло, що саме, врешті-решт, у тій будівлі мають зробити.

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.