Політика

Людям таки дозволять встановити автономку (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Сьогодні, 11 липня, в Івано-Франківську відбулася ще одна нарада по питанню надання технічних умов на відключення від централізованого двох сотень мешканців.

Нагадаємо, в листопаді минулого року сесія міської ради дозволила людям відключитися «по стояках». Але підприємства, які надають теплопостачання в місті відмовилися це робити. Причина – в місті вже й так розбалансована система, а отже ще 2 тисячі відключень, і теплопостачання може зазнати краху.

Майже півтори години говорили люди, комунальники, депутати, мер. Як нагадав заступник мера Руслан Гайда, за останні кілька років вже відключилося 11 тисяч абонентів, що ускладнило роботу підприємства. А якщо так піде і далі, то скоро підприємство не зможе постачати теплом навіть лікарні, школи та садки. 
Проте мешканці слухати це не хотіли.

«Якщо не видасте технічні умови, – пригрозив депутат міської ради Юрій Соловей, – то я обіцяю, що ми рішенням сесії надамо повноваження ЄРЦ і вони зроблять це».

Люди зааплодували. Натомість міський голова Віктор Анушкевичус згадав про популізм. Мовляв, в Україні нема людей, які готові прийняти господарське рішення і піти з посади. Причина цьому те, що наше суспільство хворе популізмом.

Врешті мер таки зобов’язав «Теплокомуненерго» видати технічні умови. Крім цього, він попросив про це і СТЕК.


 

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.