Політика

Губернатори Прикарпаття і Волині підписали угоду

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Сьогодні у селі Зимне Володимир-Волинського району відбулось підписання Угоди між Волинською та Івано-Франківською обласними державними адміністраціями про торговельне-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво.


Сторони розвиватимуть співпрацю у таких галузях: промисловості, сільського господарства, транспорту та торгівлі; науки, техніки, освіти та охорони здоров’я; культури та мистецтва;  розвитку туризму та спорту; екології та раціонального використання природних ресурсів, – повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Текст Угоди підписали голови Волинської та Івано-Франківської облдержадміністрацій Борис Клімчук і Михайло Вишиванюк.

Як відзначив Михайло Вишиванюк, Волинь є лідером в державі у впровадженні економічних реформ, зокрема у розвитку сільських територій. Крім цього, яскравий приклад Волинська область показує у проектах із монетаризації  пільг. Фахівці Івано-Франківщини насамперед готові переймати досвід Волині у цих напрямках. Цікавинкою, на думку голови Волинської ОДА, є і втілення електронного погосподарського обліку в сільських та селищних радах.

У свою чергу, Борис Клімчук також наголосив, що «нині в країні завдяки злагодженій роботі Президента, Уряду та Верховної Ради впроваджуються ефективні економічні реформи. Підписання Угоди є логічним продовженням візиту Віктора Януковича в День Різдва Христового у Свято-Успенський Святогорський Зимненський жіночий монастир. Нам усім Глава держави побажав щастя, віри, надії, злагоди, і щоб наша земля квітла».

Голова облдержадміністрації додав: «Відтепер наші регіони будуть тісніше співпрацювати та розбудовувати внутрішній ринок. Адже, як наголошують Президент та Прем’єр-міністр, це є необхідною складовою економічної стабільності».

Угода набирає чинності через 30 днів з дати її підписання та укладається терміном на два роки. Дія Угоди автоматично продовжується на кожний наступний період.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.