Політика

Допоможи діткам-інвалідам творити чудеса!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Діти та молодь із великим задоволенням працюють у творчих майстернях, організованих на базі Карітасу, навчально-реабілітаційного центру “Довір’я”, ГО “Надія Отинії”. Вони люблять малювати, ліпити, вишивати. Діти відкриті до сприйняття нового: залюбки опановують техніки роботи з квілінгом, орігамі, декупаж. Їхні руки виготовляють чудові вироби — вітальні листівки, сувеніри з бісеру, декоровані рамки та багато інших речей. Якість роботи дітей настільки висока, що пересічна людина і не здогадається, що вони зроблені руками неповноправної дитини. 

«Терапія творчістю не тільки допомагає дитині-інваліду побачити світ, але також є частиною реабілітації, адаптації в цьому жорстокому світі, – розповідають організатори проекту. – Обираючи різні види діяльності, ми намагаємось знайти підхід до кожного, допомогти розкритися у тому напрямку, до якого у дитини є нахил. Спільно ми робимо маленькі кроки, результат яких іноді настільки відчутний, що жодна інша медична терапія, заняття з психологом не дають такого результату.» 

Проект допоможе придбати матеріали та обладнання для гурткової роботи (дизайнерський папір, клейові стержні, компостерифігурні, кутовий дирокол, матеріали для декупажу (фарби, лаки, серветки дизайнерські, спонжики, пензлики, акрилові фарби, рами), набір для квілінгу, машинку для фігурного тиснення, папки для тиснення, пістолет клейовий) сприятимуть розвитку вмінь та навиків трудової адаптації. 

«Паралельно з навчанням ми будемо сприяти досягненню ще однієї важливої функції: соціально-психологічній реабілітації, – додають активісти. – Адже як показує досвід роботи, мистецтво – це терапія для дітей та молоді з особливими потребами. З допомогою творчості діти, які були заручниками «чотирьох стін» знаходять нішу, в якій розвиваються, поновлюють себе і стають повноцінними членами суспільства.»

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.