Політика

Велодень-2011 відсвяткують в Івано-Франківську та Яремчі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

29 травня на Прикарпатті пройде святкування всеукраїнського Велодня, присвяченого цьогоріч 100-річчю велотуризму. Зокрема, в цей день в Івано-Франківську планується провести уже традиційний масовий велопробіг вулицями міста, а також показові виступи і конкурси серед велолюбителів.

А 28-29 травня у місті Яремче відбудеться велосипедний фестиваль «Велодень в Карпатах». У програмі фесту — велосипедний ярмарок, змагання в дисципліні даунхіл, виставка малюнків на велосипедну тематику вихованців дитячої творчої школи, а також виставка в міському історичному музеї, присвячена історії розвитку велосипедного руху.

На головній вулиці Яремча відбудуться численні велосипедні змагання та конкурси для дітей та дорослих, які завершаться святковим концертом та нагородженням переможців на відкритій сцені.

Крім того, на фестивалі буде представлений рідкісний дерев’яний велосипед, яких в Україні збереглося всього два. Цей велосипед виготовив на початку ХХ століття мешканець Яремча Іван Бойко. Після його смерті велосипед потрапив в обласний музей, завдяки чому він зберігся до наших часів в ідеальному робочому стані.

Організаторами «Велодня в Карпатах» у Яремчі є проект «ВелоКраїна», Центр соціальних та ділових ініціатив, Карпатський національний природний парк.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.