Політика

В Івано-Франківську відбувся Фотодром

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Протягом вихідних 2-3 квітня у приміщенні виставкового залу кінотеатру «Люм’єр» відбулася відкрита імпреза з фотомистецтва «Фотодром». Ініціаторами проведення даного заходу уже вдруге стали активісти місцевої станиці Національної скаутської організації України «Пласт».

Метою акції було ознайомити і популяризувати серед дітей та юнаків мистецтво фотографії.


На «Фотодром» завітали більше 100 пластунів з Івано-Франківська, Коломиї, Львова, Тернополя, Рівного та Києва.

Перший день розпочався з фотовиставки, на якій представлено понад 100 фотографій у 5 різних жанрах. Автори світлин — як пластуни, так і відомі молоді фотографи Івано-Франківська. Під час експозиції світлин проводилися різноманітні фотоконкурси, фотоквести, фотозагадки.


Завершальним етапом першого дня став фотоаукціон. Там всі бажаючі відвідувачі імпрези мали змогу придбати світлини, які їм сподобались.

Друга частина «Фотодрому» була присвячена майстер-класам різних жандрів мистецтва фотографії. Як правильно провести репортажну, портретну зйомку та як слід обробляти світлини розповіли всім охочим фотомитці зі Львова та Івано-Франківська. Такі навчання могли відвідати не тільки пластуни, а й всі охочі франківці.


«Одним із завдань, які ми ставили перед собою, було показати людям, що фотографія — це мистецтво не з легких, — каже співорганізатор імпрези, пластун Андрій Осачук. — Адже щоб добре фотографувати, недостатньо мати хороший фотоапарат. Потрібно мати смак, відчуття композиції, відповідне бажання та досвід».


Прес-служба станиці Івано-Франківськ Пласту НСОУ

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.