Політика

Генплан Івано-Франківська розсекретять

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 5 квітня, в Івано-Франківську відбулись громадські слухання на тему «Чи потрібен громадянам вільний доступ до генеральних планів міст?», організовані представниками Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Під час зустрічі голова центру Володимир Щербаченко презентував результати дворічної роботи очолюваної ним організації. Зокрема, за цей час доступність генеральних планів для звичайних громадян перевірили в 196 містах.

Що стосується Прикарпаття, то тут лише Калуш надав копії генплану. В Івано-Франківську ж і в Яремчі ці документи засекречені, у Коломиї взагалі не отримано ніякої відповіді з цього приводу. Схожа ситуація спостерігається і по інших містах України.

При цьому слід наголосити, що право на вільний доступ до генпланів для людей передбачено українським законодавством. Зараз же практично всі документи знаходяться під грифом «таємно».

«Івано-Франківськ повинен стати одним з перших міст, де громадяни отримають доступ до генерального плану забудови, — вважає секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків. — Генплан міста повинен бути публічним. Жителі повинні знати, яка забудова планується в їх мікрорайоні. У зв’язку з цим у проекті бюджету розвитку на 2011 рік будуть закладені кошти на коригування генплану Івано-Франківська. Фактично це буде новий генеральний план і він буде доступний для людей».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.